De Strijp in Doesburg, met (v.l.n.r.) bewoners Job Kleingeld, Chris Melsen en Gerbert Bieleman die graag op termijn de akker zien veranderen in een stadsbos.
Volledig scherm
PREMIUM
De Strijp in Doesburg, met (v.l.n.r.) bewoners Job Kleingeld, Chris Melsen en Gerbert Bieleman die graag op termijn de akker zien veranderen in een stadsbos. © theo kock persfotografie

Dromen van een stadsbos in Doesburg: ‘Past bij onze duurzame wijk’

DOESBURG - Een stadsbos. Dat is wat de bewoners van de Strijp in Doesburg willen. Probleem is echter dat de grond voor hun deur niet van hen is. ,,Wat we nu doen, is de geest rijp maken.”

9 reacties

 • Henk Kok

  1 maand geleden
  Ik ben het geheel met Jan Nuvens eens, hier is geen algemeen nut het belang, maar men is alleen bang dat er meerdere huizen gebouwd gaan worden (geen fijn vooruit zicht toch). Had men kunnen weten voordat er werd gekocht. Daarom staat de kerk van Drempt ook niet te springen en logisch.
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Bomen benemen je uitzicht en weer minder grond om voedsel te verzorgen. De import van voedsel gaat toenemen. Goed voor het milieu.
 • Manfred Borman

  1 maand geleden
  Jammer, Wat zo mooi is aan de Strijp is dat je mooi van je af kan kijken en nog ziet dat Beinum grenst aan boeren gebied. In de zomer mooi vol met mais. En dan gaan we aan de Strijp wonen en de verf is nog niet droog of we willen de omgeving gaan veranderen voor eigen gewin. Dit is wat je ook in het centrum ziet gebeuren, de import maken alles kapot. klagen over drukte en herrie. Doesburg is Doesburg niet meer, de gezelligheid is eruit.
 • Johannes Gal

  1 maand geleden
  Een aantal schrijver hebben de intenties van deze heren juist verwoord. Probleem blijft echter hoe krijg ik die taart dozen buurt van mijn netvlies. Wellicht een hoge wal of schutting.
 • Magda Rijk

  1 maand geleden
  Goed idee: hoe meer groen hoe beter voor mens en milieu!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek