Volledig scherm
© GinoPress

Drugslab in Noordijk, twee verdachten opgepakt

NOORDIJK - De politie heeft zaterdagavond een drugslab aangetroffen in een pand aan de G.L. Rutgersweg in Noordijk. Twee verdachten die in het huis aanwezig waren vluchtten voor de politie. 

Eén verdachte, een 27-jarige man uit Assen, kon direct worden aangehouden. De andere verdachte vluchtte een maisveld in. De politie zette een helikopter in om hem op te sporen, maar trof niets aan. Naar aanleiding van een bericht op de Facebookpagina van politie Berkelland is de andere verdachte op een later moment aangehouden op de Needseweg in Borculo. Het gaat om een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Het is op dit moment nog niet bekend wat het formaat van het drugslab is. In het pand stonden flessen en vaten met chemicaliën, waarvan de politie vermoedt dat deze werden gebruikt voor het produceren van synthetische drugs. De plek is de hele nacht bewaakt door zwaarbewapende agenten. De politie doet op dit moment onderzoek op de locatie.

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek