Volledig scherm
De politie plaats een onderzoeks-unit bij de loods aan de IJsselweg, waar een drugslab is gevonden. © News United

Drugslaboratorium ontmanteld in loods in Terborg

TERBORG - In een loods aan de IJsselweg in Terborg is dinsdagmorgen een drugslaboratorium gevonden. Dat meldt de politie, die al de hele dag bezig is met onderzoek. Dat gaat nog wel even duren, aldus een woordvoerder.

Er zijn meerdere mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab. De politie wil vanwege onderzoeksbelang nog niets zeggen over hun identiteit. Ook welke drugs er zijn aangetroffen, houdt de politie vooralsnog geheim.

Ter plaatse is een onderzoeks-unit geplaatst. Het drugslab wordt ontmanteld. De spullen die binnen zijn gevonden, worden in beslag genomen en afgevoerd.

Volgens ooggetuigen zijn er dinsdagmorgen zes arrestanten afgevoerd, gekleed in witte pakken en geblinddoekt. Het pand was sinds drie maanden in gebruik onder het mom van een recyclingbedrijf. Pas recentelijk werd er echt 'iets' ondernomen. 

Het gaat om een enorme hal, waar slechts een deel van in gebruik is genomen. De buurt had niets in de gaten. De politie is de hele dag al bezig met onderzoek, ook door agenten in witte pakken. De brandweer is ook aanwezig. Er is een mobiel lab geplaatst en de gemeente heeft twee dixi-toiletten gebracht voor de onderzoekers. De politie doet verder nog geen uitspraken over de grootschaligheid van het lab.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek