Volledig scherm
De brand in de stro-opslag in Lünten-Nork. © Brandweer Vreden

Duitse politie houdt rekening met opzet in brandenreeks rond Vreden

over de grensVREDEN –  De politie in Duitsland houdt rekening met brandstichting bij de drie branden die afgelopen nacht in de grensstreek rond Vreden uitbraken. Dat leidt het speciale rechercheteam rond de branden af uit het verband tussen de drie branden, die kort na elkaar in dezelfde omgeving ontstonden. 

 Deze zomer wordt het buitengebied geteisterd door een pyromaan, die het vooral voorzien heeft op boerderijen en schuren. De politie heeft meerdere aanwijzingen dat het daarbij gaat om doelbewuste brandstichting, zoals de vondst van een jerrycan bij een van de branden.

Bij de brand die gisteravond tegen tien uur werd gemeld vanuit Lünten-Nork ontstond aanzienlijke schade. Een opslaghal met duizend strobalen brandde uit, met een schade van een half miljoen euro. 

Strobalen

Driehonderd meter verderop vatten even later ook strobalen vlam, maar door tijdig ingrijpen kon worden voorkomen dat de brand oversloeg naar nabijgelegen panden.

Carport

Een uur later, rond elf uur, vloog een auto onder een carport aan de Middelwegg in Vreden, in brand. Niet alleen ging daarbij de auto in vlammen op, er ontstond ook schade aan woning en tuin voor in totaal 60.000 euro. De Middelwegg ligt in een nieuwbouwwijk aan de rondweg om Vreden.

De politie is naarstig op zoek naar getuigen, gezien de hoeveelheid en ernst van de recente branden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek