Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ThinkStock

'Duizenden mensen kregen jaren verkeerde zorg bij psychiatrische aandoening'

ZUTPHEN - Mogelijk duizenden mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen blijken soms al vele jaren onbedoeld de verkeerde hulptrajecten te volgen of verkeerde medicijnen te krijgen. Dat blijkt uit een grootschalig herdiagnosetraject van GGNet in Oost Gelderland. Bij een juiste behandeling is er toch weer perspectief voor deze groep mensen.

8 reacties

 • communicatie

  4 jaar geleden
  Wat dacht GGZNet van een goede nazorg dat is duizend maal belangrijker!!! In al die 1000 -den gevallen moet men zeker een jaar wachten op nazorg of is nog niet geregeld waardoor er evt andere klachten bijkomen ja. En men alternatieven gaan zoeken, zoals alcohol of drugs. Dus kijk ook even heel goed na je je eigen instellingen hoe het komt dat diagnoses veranderen / verminderen dan wel erger worden. 
 • Ron Kroon

  4 jaar geleden
  Begrijp dat pro persona dat niet wil. Verbeeld je eens dat mensen beter worden. Dat kost geld
 • IekOenschoeldieg

  4 jaar geleden
  Allemaal dikke rekeningen betalen. En als dank krijgen we bijna maandelijks verhoogde medicijnkosten en wordt er een loopje genomen met onze geestelijke gezondheid.Alleen de verzekeraars en farmaceutische industrie wordt er beter van. De verzekeraars hebben samen meer dan 10.000.000.000 (10 MILJARD) op de schappen liggen. Dat is een buffer van de betalende burger!
 • Hagen

  4 jaar geleden
  Met een "Blanco Check"dan wil het wel, uurtje factuurtje, nieuw recept zonder te raadplegen wat de huisarts al voor schrijft. Ging 'n keer mee met mijn moeder, toen ze zich aan het omkleden was en ik als zoon het echte probleem wilde vertellen, moest ik maar stil houden want ze had alleen met de patient te maken.
 • ber

  4 jaar geleden
  Laat me eens raden, een regen van claims gaat volgen, die de premiebetaler weer mag gaan ophoesten?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem