Duizenden reacties op meldpunt eikenprocessierups

Het meldpunt van de eikenprocessierups in Twente en de Achterhoek heeft in het eerste weekend al bijna 2000 locaties ontvangen waar overlast is vanwege de ‘jeukrups’. De Gelderlander en Tubantia brengen in kaart waar nesten van de eikenprocessierups in deze regio worden gezien. 

Vooral vanuit Enschede stromen de meldingen binnen, in de Achterhoek komen de meeste meldingen uit Neede en Eibergen. Deze maandagochtend is er op 716 plekken in en rondom de stad een nest gesignaleerd én geregistreerd op onderstaande kaart. Ook in Hengelo melden veel mensen de rups te hebben gezien: momenteel zijn er meer dan 500 meldingen in en rondom Hengelo binnengekomen.

Het meldpunt kan nog altijd worden aangevuld. Waar heb jij nesten van de eikenprocessierups gezien? Laat het ons weten!

Waarom zoveel overlast?
Hoe kan het dat de overlast van de eikenprocessierups zo enorm is toegenomen? En wat kun je er zelf tegen doen? We leggen het je uit in bovenstaande video.

Op onderstaande kaart kun je een locatie melden. Alle reacties worden hierin verzameld. Let op: het kan even duren voordat je inzending wordt toegevoegd.

Hoe werkt het?

- Vul linksboven in het balkje de locatie waar je de eikenprocessierups hebt gezien. Je kunt de exacte locatie ook op de kaart opzoeken. In- en uitzoomen werkt via de knoppen plus en min.

- Klik rechtsboven op de knop ‘+ Voeg punt toe’ en klik op de juiste locatie.

- Vul de vragen in en stuur als je dat hebt een foto mee. Deze kun je bij een van de vragen eenvoudig uploaden in de kaart.

- Is je locatie al gemeld? Dan kun je daarop stemmen.

Werkt onderstaand kaartje niet in de app? Klik dan hier voor de desktopversie.

Volledig scherm
Een rupsennest in Glanerbrug © eigen foto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek