Volledig scherm
Optreden van de Klippeleaters uit Nuenen op het Hengels Dweilfestival. foto Rick Aalbers/De Gelderlander

Dweilorkesten brengen zon naar grauw Hengelo

HENGELO - Brasil en Samba de Janeiro. Twee zomerse nummers die bij uitstek niet passen bij het weer zondagmiddag in Hengelo. Toch brachten de dweilorkesten deze nummers er ten gehore en daarmee brachten ze de zon naar het grauwe Hengelo, tijdens de vijfde editie van het Hengels Dweilfestival.

Veertien dweilorkesten uit verschillende delen van het land waren naar het Dweilfestival in Hengelo gereisd om het - gezien het weer - toch nog vrij massaal toegestroomde publiek te vermaken. Bovendien strijden zij om de prijs van het beste dweilorkest van de de dag.

Vorig jaar won orkest Toontje Ongeregeld uit Winterswijk, dat dit jaar opnieuw meedoet. Het Winterswijkse orkest strijdt onder meer tegen de vrolijke noten uit de instrumenten van de Klippeleaters uit Nuenen, de Opblaosband uit Silvolde en nog elf andere orkesten.

Bij alle vier de podia (één in de Raadhuisstraat, twee in de Spalstraat en één in de Kerkstraat) is een jurylid aanwezig die de prestaties van de dweilers beoordeelt.

Het festival duurt nog tot 17.00 uur. Direct na afloop wordt het winnende dweilorkest bekendgemaakt en is de prijsuitreiking op het hoofdpodium aan de Raadhuisstraat.

Volledig scherm
De Pleardöpkes uit Geesteren op het Hengels Dweilfestival. foto Rick Aalbers/De Gelderlander

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek