Volledig scherm
Lintjes voor Paul Gerritsen en voor zijn echtgenote José.
© de Gelderlander

Een lintje voor hem, maar ook voor haar

videoDOETINCHEM - Muisstil was het toen Paul Gerritsen de bovenverdieping van het stadscafé Simons betrad. Vond hij zelf niet vreemd, want hij kwam er voor een bespreking.

Groot was zijn verbazing toen zijn familie en goede vrienden daar aanwezig bleken te zijn, als ook twee wethouders van de gemeente Doetinchem. Dat kon maar een ding betekenen: hij kreeg een lintje. En inderdaad kon loco-burgemeester Peter Drenth hem even later de versierselen die horen bij de Orde van Oranje Nassau uitreiken. De 64-jarige voormalig uitbater van 't Hart van Doetinchem was jaren actief als voorzitter van de lokale horeca en is sinds 2015 ook raadslid. Maar het lintje had hij vooral te danken aan zijn betrokkenheid bij jongeren die met reclassering en jeugdzorg in aanraking waren gekomen. 

Pleegouder

Daarna was er nog een verrassing: ook zijn echtgenote José Gerritsen-Kempers (59) werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze was, met haar man, jarenlang mantelzorger en pleegouder.

De uitreiking van een derde lintje in Doetinchem laat nog even op zich wachten. Decorandus Ben Simmes, musicus en pianodocent, verblijft in het buitenland.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek