Eerst 50, dan 80, straks 100 op de N18

videoGROENLO - De eerste twee berijders van de nieuwe N18 zijn bekend: René Hoijtink en Joke Pot. Als wethouders van Oost Gelre en Berkelland met verkeer in portefeuille reden ze woensdagavond in een hybride-wagen van Rijkswaterstaat over de eerste kilometers van de nieuwe weg.

In de nacht van woensdag op donderdag haalde de aannemer alle hekken weg. Vanaf donderdag is de nieuwe weg, tussen Groenlo en de Ballastputten bij Eibergen, voor al het autoverkeer opengesteld.

De maximumsnelheid op het nieuwe wegvak is voorlopig nog 50 kilometer. Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat moet dat om het vers gelegde zoab-wegdek, ‘zeer open asfalt beton’, eerst ruw te laten worden. Over één tot twee weken wordt met borden aangegeven dat de maximumsnelheid verhoogd wordt naar 80 kilometer.

Wie harder wil rijden moet nog geduld hebben: als de nieuwe N18 van Groenlo naar Enschede helemaal klaar is, wordt de maximumsnelheid 100 kilometer. De verwachting is dat de nieuwe N18 in de loop van de maand mei voor al het autoverkeer wordt opengesteld.

Volledig scherm
Wethouders van Oost Gelre & Berkelland maken de eerste kilometers op de nieuwe weg. © Frans Nikkels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek