Volledig scherm
Navarone op het hoofdpodium. © DG

Eerste zonnestraal Huntenpop tijdens Navarone

VideoULFT/SILVOLDE - De eerste zonnestraal tijdens Huntenpop werd zaterdagmiddag om 15.47 uur begroet door het publiek tijdens het optreden van Navarone. De Nijmeegse rockband speelde voor een goed gevuld veld, waarvan de meeste bezoekers de meegenomen regenjas om de heupen had geslagen.

Zag buienradar er bij het begin van de dag dreigend uit, het festival op het DRU-park bij Ulft heeft tot dusverre alleen wat druppeltjes te verwerken gehad. De kaartverkoop is goed, volgens de organisatie. ,,Er zijn nu al ongeveer 500 kaarten meer verkocht dan vorig jaar'', zei programmeur Bert Messing rond 16 uur. Vorig jaar waren er op de zaterdag 11.000 betalende bezoekers.

Opvallend was het optreden eerder op de middag van de Overijsselse band The Grand East in de Zebra-tent. Met een hammond-orgel en mondharmonica konden de liefhebbers hun hart ophalen. Een enkeling zag er ongetwijfeld The Doors in terug. 

De grote bands op Huntenpop zijn Chef'Special (19.30) en Kensington (21.30).

  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek