Volledig scherm
© Dennis Bakker / News United

Eetcafé in Haaksbergen verwoest door grote brand

HAAKSBERGEN - Eetcafé 't Stuupke aan de Eibergsestraat in Haaksbergen is in de nacht van donderdag op vrijdag bij een grote brand vrijwel geheel verwoest. De begane grond is door het vuur volledig uitgebrand, de schade is enorm. De bewoners van het pand konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen dankzij het brandalarm.

De brand brak rond 03.00 uur uit, waarna de brandweer met in totaal 25 mensen richting het in lichterlaaie staande eetcafé aan de Eibergsestraat is gegaan. Een deel van het pand is dankzij de bluswerkzaamheden gespaard gebleven, maar de begane grond van 't Stuupke is door de vlammenzee volledig verwoest.

Grote inzet

De brand is ontdekt door de bewoners, die werden gewekt dankzij brandmelders in het pand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de voorkant van het café. Er is direct opgeschaald naar grote brand. Naast eenheden uit Twente hebben ook voertuigen uit Neede en Noord-en Oost Gelderland meegeholpen bij het blussen. 

Rond 04.00 uur was de brand onder controle en is het sein brandmeester afgegeven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, er wordt een onderzoek ingesteld.

Volledig scherm
© Jack Huygens / News United
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek