Ellen voedt zelf haar vleesbiggen op en het moment van slacht nadert

videoVarkens zien we nooit, behalve dan hun neuzen, die uit de transportvrachtwagen steken. We eten ze des te meer. De varkenssector ligt steeds meer onder vuur. Omdat onze verslaggeefster Ellen Willems wil weten wat ze echt eet, is ze sinds een half jaar varkenshouder. Het moment van slacht komt dichterbij. Hieronder haar relaas. 

5 reacties

 • Eric Angenent

  3 jaar geleden
  Geweldig, Ellen! Wij hebben ook jarenlang als hobby varkens gehouden maar nooit laten slachten. Dat konden we niet, ze waren onze vrienden. Ze hadden een heerlijk leven, met modderpoel en goed eten. Leuke slimme dieren. Door hen zijn wij heel serieus met vlees eten bezig. Weinig, biologisch, en dat is prima. Ik zou het mooi vinden als iedereen dat zo zou doen. Jij bent hier ook een heel goed voorbeeld aan het neerzetten! Bedankt
 • Hipster

  3 jaar geleden
  Wie eet er nou een varken?
 • Hipster

  3 jaar geleden
  Varkensvlees eten is sowieso slecht.. 
 • Cor Toonen

  3 jaar geleden
  Mooi verhaal dat voor mij als boerenzoon herkenaar is vanuit mijn jeugd. Zo keken wij als kids ook tegen "onze varkens" aan. Ze waren een deel van ons dagelijkse leven. Evenzo de band met de andere dieren als de koeien, het paard, de konijnen, kippen etc. Denk dat kinderen van huidige boeren dat ook nu nog zullen ervaren ook al is de levende haven nu eenzijdiger.
 • Preusting

  3 jaar geleden
  Goh Ellen, wat een mooi, ontroerend verhaal...!
 1. Sterrenkijkdag: met je smartphone foto’s maken van deepsky-objecten
  PREMIUM

  Sterren­kijk­dag: met je smartphone foto’s maken van deeps­ky-objecten

  Wat er ’s nachts boven ons hoofd te zien is, fascineert velen. Flonkerende sterrenbeelden, voorbij scherende kometen, heldere planeten. Mooi met het blote oog, nog mooier door een telescoop. Komende zaterdag staat ook de sterrenwacht in Lochem in het teken van de landelijke sterrenkijkdag. De vrijwilligers hebben er een speciaal programma voor samengesteld. Een van hen is Jaap Kaemingk uit Ruurlo.
  Ruurlo, Lochem

In samenwerking met indebuurt Doetinchem