Les aan ernstig meervoudig gehandicapte kinderen is geen vanzelfsprekenheid. Foto: Theo Kock
Volledig scherm
Les aan ernstig meervoudig gehandicapte kinderen is geen vanzelfsprekenheid. Foto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

Ernstig gehandicapt kind in Nijmegen krijgt geen onderwijs, in Achterhoek wel

AALTEN - Duizenden kinderen in Nederland met een ernstige meervoudige beperking (EMB) krijgen geen onderwijs. De verschillen per regio zijn groot. Zo wordt in Nijmegen geen les gegeven aan EMB-kinderen en in de Achterhoek wel.

5 reacties

 • vroegevogel

  5 jaar geleden
  Logisch dat die gozer op de foto gewoon geholpen wordt. Dat is een typische Achterhoeker.
 • Arts

  5 jaar geleden
  (ook al is het een zijspoor:) De Monnikskap is speciaal voortgezet onderwijs. M.i. juist belangrijk om "deze" kinderen en hun ouders erop te wijzen dat met -alleen- lichamelijke beperkingen, ook ernstige, regulier voortgezet onderwijs prima mogelijk is.
 • Marijke

  5 jaar geleden
  Klopt, maar ik begrijp die reactie van S Torres wel. Er zijn veel ouders zoekende naar passend onderwijs voor hun kind (nu 'samen weer naars school' niet gelukt lijkt te zijn) dat alleen lichamelijk beperkt is. En de ouders van deze kinderen lezen ook dit artikel, misschien inclusief de reacties en dan worden ze wel mooi gewezen op deze mogelijkheid die ze anders misschien niet hadden geweten.
 • Astrid

  5 jaar geleden
  Super, dat er organisaties zijn zoals Estinea, die individueel hun nek uitsteken. 
 • Astrid

  5 jaar geleden
  Mooi, maar daar gaat het hier niet over. Het gaat over een groep meervoudig gehandicapte kinderen die ten onrechte van onderwijs verstoken is. En de regering die dat negeert. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem