Volledig scherm
Esther Ruesen. © Eigen foto

Esther Ruesen ruilt Barghse Huus in voor Stadsmuseum

's-HEERENBERG - Esther Ruesen (46) ruilt het Barghse Huus in voor het Stadsmuseum in Doetinchem. Ruesen, die zeven jaar werkte voor het Bargse Huus, wordt directeur van het Stadsmuseum. Zij volgt Saskia Bruil op, die na een half jaar is gestopt.

Ruesen komt voor achttien uur in dienst van het Doetinchemse museum dat vooral draait op ongeveer 70 vrijwilligers. De Dinxperlose heeft een contract voor een jaar. ,,Voor mij is het na zeven jaar Barghse Huus een terugkeer naar Doetinchem'', zegt Ruesen, die in de Achterhoekse stad onder meer werkte voor schouwburg Amphion en als voorlichter voor Sensire.

Onder het Stadsmuseum - met onder meer de bekende maquette van de stad - vallen ook de VVV en de Kunstuitleen. 

Derde directeur

Ruesen wordt de derde directeur van het Stadsmuseum in een jaar tijd. Vorig jaar april stopte Maaike Kool na 2,5 jaar als directeur. Bruil werd daarna in de zomer voor een half jaar aangesteld als interim-directeur. In november werd duidelijk dat het contract met Bruil niet werd verlengd. Het bestuur bood haar geen nieuw contract aan en Bruil zelf liet weten dat het werk niet kon worden gedaan in het aantal uren - ze was drie dagen in de week in dienst - dat ze beschikbaar was. ,,Of ik het in 18 uur in de week kan, moet ik ervaren. Maar ik denk niet zo in uren'', zegt Ruesen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek