Volledig scherm
Kindervakantieweek Heelweg © De Gelderlander

Even geen iPad tijdens kindervakantieweek Heelweg

HEELWEG - De 50ste editie van kinderkamp Vennebulten is van start gegaan. In het gelijknamige bos nabij Varsseveld bouwen ruim 300 kinderen hutten. Ze gooien met verf, doen spelletjes en zijn ze heel even weg van pa en ma. En hun iPad.

Elke dag is er theater. Een stel vrijwilligers heeft een voorstelling bedacht, die de rode draad vormt door het kinderkamp. Het gaat over een oud stelletje, dat altijd verknocht is geweest aan het circus. Vrijdag zijn ze 50 jaar getrouwd, tot die tijd moeten de kinderen samen met de acteurs 'Circus Pens' voorbereiden. 

Het theater sluit af met de verkiezing 'smeerlap van de dag'. Een hoop kinderen heeft tijdens het verfgooien en spelen in het bos flink zijn best gedaan. Het vieste kind wint een grote zak wasverzachter voor zijn of haar ouders.

Het hoogtepunt van de dag is het hutten bouwen. Er is bouwmateriaal genoeg; vrijwilligers hebben een flinke berg hout verzameld. Kinderen slepen af en aan met pallets, palen en platen. Tot en met vrijdag hebben ze de tijd om hun eigen wereld te bouwen, een wereld zonder ouders en iPads. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek