Volledig scherm

Familie gewaarschuwd: leen auto niet uit aan hardleerse dief zonder rijbewijs

DOETINCHEM - De politie in de Achterhoek stuurt een brief aan familie en vrienden die hun auto uitlenen aan bekende veelplegers. Als zij hun auto toch uitlenen aan een notoire dief zonder rijbewijs en wordt die betrapt, dan wordt de auto in beslag genomen.

2 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het is natuurlijk belachelijk dat politie en justitie zich in allerlei bochten moeten wringen om deze onverbeterlijke criminelen het een beetje moeilijk te maken. Het moet deze veelplegers voorgoed onmogelijk gemaakt worden om maar gewoon hun misdaden te blijven plegen. Ze horen in de gevangenis. Wanneer komen daar goede wetten voor?
  • WimB

    5 jaar geleden
    Wat een vage maatregel. Als ik als burger mijn auto dus steeds uitleen aan iemand zonder rijbewijs als die verder geen diefstallen pleegt, word ik niet gewaarschuwd? En in het kader van de privacy mag een relatief anonieme instantie niet worden gewaarschuwd, maar vrienden wel? Wie bepaalt wat vrienden zijn? Alsof de bank niet het bkr mag waarschuwen als ik mijn hypotheek niet betaal, maar wel familie, vrienden en buren op de hoogte brengt...

In samenwerking met indebuurt Doetinchem