Organisator Patrick Leferink zet de Vordense Zomerfeesten voor het eerst buiten het centrum neer.
Volledig scherm
PREMIUM
Organisator Patrick Leferink zet de Vordense Zomerfeesten voor het eerst buiten het centrum neer. © Arjan Gotink

Feestgangers moeten voor het eerst kaartje kopen voor Zomerfeesten Vorden: ‘We willen iets goeds bieden en dat kost geld’

De Vordense Zomerfeesten zijn in alle opzichten ‘nieuwe stijl’. Ze zijn niet langer in het centrum, maar op de kasteelweide aan de rand van het dorp. Geen twee, maar drie dagen: de zondag wordt erbij geplakt. En: niet langer gratis, op die zondag na. Feestgangers moeten voor de vrijdag en zaterdag een kaartje kopen en dat maakt nogal wat los in het kastelendorp.

6 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Lijkt me niet zo vreemd, wil je iets hebben of doen, kost het geld, waarom zou een ander dat moeten dokken?
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Martijn, de grond rondom het kasteel is niet van haar, maar van de Gemeente Bronckhorst, het kasteel is indertijd aan haar en haar ex. verkocht, zonder grond. maar inderdaad, over het afsluiten van openbaar terrein doet zij erg moeilijk en het negeren van eengerechterlijke uitspraak, daar doet zij dan weer makkelijk over.
 • Martijn Hamer

  2 maanden geleden
  @Pim, lijkt mij niet. De festivalweide naast het kasteel is van Geldersch Landschap. Heeft de kasteelvrouw niets mee te maken (gelukkig maar, want dat is geen makkelijke…).
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Andre, deze linkse rakker vindt het anders prima dat er entree wordt gevraagd voor een festival. Maar ja, het polariseert zo gemakkelijk, hè. Links en rechts.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk moet er nu een vergoeding worden betaald aan de kasteelvrouwe. En mooie gelegenheid om de afgesloten hekken bij het kasteel naar het Pieterpad eens te verwijderen, tenslotte is dat ook de uitspraak van de rechter.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem