Volledig scherm
Filmer Ton Kraayenvanger © Lenneke Lingmont

Filmer Ton Kraayenvanger uit Neede wint 'dubbele' filmprijs AVO

LAREN - Het jaarlijkse filmfestival van de Oostnederlandse amateurfilmclubs (AVO) is zaterdag gewonnen door documentairemaker Ton Kraayenvanger  uit Neede. Hij ging aan de haal met de eerste prijs van de jury en met de publiekprijs. Kraayenvangers inzending was een informatieve, boeiende en kleurrijke documentaire over Thailand, onder de titel Thailand is géén Saai land.

De Needse filmmaker heeft het AVO-filmfestival al tal van keren eerder gewonnen. De jury prees de film over Thailand voor het verhaal, de voiceover en de speelse montage, waarin onder meer toeristische topattracties aan bod kwamen. Kraayenvanger kreeg twee trofeeën en een speciaal in Zelhem gebakken koek voor filmmakers.

N18

Binnenkort komt in de Achterhoek en Twente de documentaire N18/de film in roulatie, die Ton Kraayenvanger regisseert en monteert en ook voorziet van eigen opnamen. Aan deze documentaire over de voorgeschiedenis en de aanleg van de nieuwe N18 Twenteroute tussen Groenlo en Enschede werken zo'n 27 cameralieden mee van filmclubs in Doetinchem, Groenlo, Berkelland, Haaksbergen en Enschede.

Kraayenvanger en naaste medewerkers maken op 8 mei bekend hoe, waar en wanneer de Achterhoekers en Twentenaren deze documentaire film te zien zullen krijgen en hoe zij zich kunnen verzekeren van een persoonlijk exemplaar over de autoweg die Groenlo verbindt met Enschede om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek