Volledig scherm
Een vrachtwagen van ForFarmers onderweg naar een klant. © PR

ForFarmers verkoopt meer veevoer, omzet omlaag

LOCHEM – Veevoerbedrijf ForFarmers heeft afgelopen halfjaar de verkopen zien aantrekken, vooral door groei in Nederland, Duitsland en België. Dalende grondstoffenprijzen en de waardevermindering van het pond drukten de omzet, maar dankzij lagere kosten verbeterde het resultaat van het Achterhoekse veevoederbedrijf.

ForFarmers verkocht met 4,6 miljoen ton veevoer bijna 3 procent meer dan een jaar eerder. De netto-omzet liep daarbij met 4,4 procent terug naar bijna 1,1 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde met 7 procent, tot 46 miljoen euro.

Druk op prijzen
Bestuursvoorzitter Yoram Knoop wees erop dat boeren het nog altijd moeilijk hebben „door de aanhoudende druk op prijzen voor melk, vlees en eieren”. Daarbij werken politieke ontwikkelingen, zoals de brexit, niet mee. Desalniettemin gelooft hij „ in een sterke toekomst van de agrarische sector.”

37 vestigingen
ForFarmers heeft meer dan 2.200 medewerkers en 37 productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië. De hoofdvestiging van de veevoedergigant staat in Lochem.

Volledig scherm
Een vrachtwagen met voer van ForFarmers is aan het lossen bij een boer. © PR
Volledig scherm
Hoofdlocatie van ForFarmers in Lochem. © PR

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek