Volledig scherm
Een derde persoon is overleden aan de gevolgen van een ernstig ongeluk in Ruurlo op 5 februari. © hengeloers ruurlo dodelijk ongeluk

Frontale botsing Ruurlo eist derde leven

Een 49-jarige man uit Wehl is overleden aan de verwondingen die hij vorige week maandag opliep bij een ongeval in Ruurlo. Daarbij kwamen toen al twee mannen uit Hengelo (O) om het leven.

De politie bevestigt het overlijden van de man uit Wehl. Het ongeval gebeurde maandagochtend 5 februari op de Zelhemseweg. Twee Hengeloërs reden vanuit Ruurlo richting Zelhem toen hun auto in een slip raakte. De wagen kwam op de verkeerde helft van de weg terecht en botste daar frontaal op de auto van de 49-jarige man. 

De mannen uit Hengelo (24 en 27 jaar oud) overleden ter plekke aan hun verwondingen. Het slachtoffer uit Wehl raakte zwaargewond en werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Hij is dinsdag aan zijn verwondingen overleden.

Vermoedelijk speelde gladheid een rol bij het ongeluk.

  1. Stadse Fratsen: Buurjongen
    Column

    Stadse Fratsen: Buurjongen

    ,,Wordt-ie net zo goed als Ard en Keessie en gaat-ie later ook naar de Olympische Spelen?'' ,,Dat hopen we natuurlijk wel.'' De vraag wordt gesteld door een tante van mij, zittend aan onze tafel in de woonkamer. Het antwoord komt van de buurvrouw die iets verderop woont aan de weg tussen Baak en Steenderen en deze zondagmiddag ook op bezoek is. De buurvrouw staat in het gat van de deur en is op weg naar huis, maar blijft hangen nu er vragen worden gesteld over haar zoon. Ik - zo jong dat ik nog geen Olympische Spelen bewust heb meegemaakt - zit ook aan tafel en kijk van de tante naar mijn buurvrouw. Met open mond, want Ard en Keessie ken ik van de tv. De buurvrouw vertelt dat Cock, haar zoon, deze vrije zondagmiddag traint in Apeldoorn. Niet op een ijsbaan maar in een flatgebouw. Hij rent de trappen op en wandelt daarna weer kalmpjes naar beneden. Om maar net zulke schaatsspieren te krijgen als Ard en Keessie. Tien jaar later - in 1979, zo ontdekte ik deze week toen ik wat woorden combineerde op google - stap ik samen met een vriend op een zaterdagmorgen in de bus die vertrekt van een plek vlakbij het huis van Cock. De bus is gehuurd door de buurt. De chauffeur brengt ons van Steenderen naar Heerenveen waar het NK Schaatsen voor allrounders wordt gehouden. Cock rijdt rond op de onoverdekte baan van Thialf. We staan laag in een bocht en klappen hard in onze handen als hij voorbij komt. Hij eindigt na twee dagen schaatsen als zestiende. Zo goed als Ard en Keessie is onze buurjongen nooit geworden. Hij heeft de Olympische Spelen ook nimmer gehaald. Maar hij is, denk ik, wel de enige die ik ooit heb gekend die ervan heeft mogen dromen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek