Wooncoach Jos Boersma (links) samen met Bert Tjeertes en in de hal van de Kattenberg, waar oudere echtparen met beginnende dementieklachten kunnen gaan wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wooncoach Jos Boersma (links) samen met Bert Tjeertes en in de hal van de Kattenberg, waar oudere echtparen met beginnende dementieklachten kunnen gaan wonen. © theo kock persfotografie

Geen heftige verhalen meer doordat dementie echtparen scheidt: ‘Hier kunnen stellen bij elkaar blijven’

Verdrietige verhalen: oudere echtparen die na vele jaren noodgedwongen uit elkaar gaan, omdat één van de partners dementie heeft. Dat willen ze niet meer in Aalten. 

2 reacties

 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Meer dan 20 jaar geleden, nu weet ik het niet, werd dit ook toegestaan in Huize Regina (niet Regina Pacis) in Velp. Mijn moeder zat daar en de directrice was super goed voor de bewoners. Het waren niet heel veel echtparen maar er werd soepel met de regels omgegaan. Mijn moeder is daar haar laatste jaren super goed verzorgd.
 • A. v.d. Hoog

  2 maanden geleden
  Wat een goed doordacht plan. Hoop dat dit veel navolging krijgt. Dit is tenminste een echte oplossing i.p.v. maar steeds vergaderen waar alleen gezegd wordt dat er iets gedaan moet worden en het daar bijna altijd bij blijft.
 1. Verhuisgolf van Randstad naar Oosten: een zegen of een vloek?
  PREMIUM
  vul de enquete in
  33

  Verhuis­golf van Randstad naar Oosten: een zegen of een vloek?

  Meer huis en ruimte voor een lagere prijs. De trek vanuit de Randstad naar andere delen van het land blijft doorzetten: één op de vier huishoudens uit de Randstad die verhuizen, koopt een woning buiten de Randstad. En steeds meer westerlingen ‘vluchten’ met name naar Gelderse gemeenten, zo blijkt uit cijfers die makelaarsvereniging NVM deze week bekend maakte. Ze strijken vooral neer in West Betuwe, Rheden, Wageningen, Buren, Lochem en Culemborg.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek