Volledig scherm
Het Hilgelo bij Winterswijk, Praedium was aan de achterzijde gepland.

Geen recreatiepark bij plas 't Hilgelo

WINTERSWIJK - Er is nauwelijks vraag naar duurdere vormen van recreatie. De ontwikkeling van het luxueuze recreatiepark Praedium bij de Winterswijkse plas 't Hilgelo gaat daarom voorlopig niet verder.

Het voorkeursrecht, dat door de gemeente Winterswijk op grond rond het Hilgelo was gelegd om speculatie voor te zijn, is daarom vervallen. "We hadden graag gezien dat het gerealiseerd kon worden", zegt burgemeester Thijs van Beem. "Het is niet gelukt om het plan verder in te vullen."

Op papier is het plan wel uitgewerkt. Praedium moest 125 landhuizen omvatten, die rond 25 tot 35 erven werden gegroepeerd. Daarnaast was er plek voor een hotel met zestig kamers, tien suites en wellnessvoorzieningen. Het plan is uitgewerkt door projectontwikkelaar Roelofs Van Wijnen uit Den Ham. Het ontbreekt echter aan een financier.

Burgemeester Van Beem: "De vraag naar duurdere vormen van recreatie is minimaal. Er is gezocht naar partijen die mede het risico van de investering wilden vragen, maar de projectontwikkelaar is niet tot zaken gekomen."

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek