Geer & Goor helpen SV Westendorp

VideoWESTENDORP - Voor opnames voor hun nieuwe programma 'Geer & Goor Stevig Gebouwd' komt dit duo woensdag en donderdag naar Westendorp. Ze gaan met name aan de slag bij SV Westendorp, waar extra aandacht wordt besteed aan bewegen voor ouderen.

Volledig scherm
Aannemer Ron Menkhorst bij een deel van de nieuwe dug out van SV Westendorp. Die staat nu nog op de nieuwe jeu-de-boulesbaan. Op de achtergrond de uitbreiding van de overkapping. © DG

Het stimuleren van sociale ontmoeting tussen ouderen loopt als een rode draad door de nieuwe serie van Gerard Joling en Gordon die in het najaar wordt uitgezonden door RTL4. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds zoeken ze voor het programma projecten die een grondige verbouwing goed kunnen gebruiken.

Bij SV Westendorp is twee jaar geleden door vier oud-spelers het initiatief genomen om te beginnen met zogeheten walking football, een spelvariant gericht op ouderen. Zoals de naam aangeeft, is rennen hierbij uit den boze. Er wordt op een kwart veld gespeeld, met zes tegen zes, en de bal mag niet boven kniehoogte komen. Inmiddels telt de club 23 leden die walking football beoefenen, de meesten wekelijks. Het Ouderenfonds wil meer aandacht voor dit spel en zette productiemaatschappij Talpa daarom op het spoor van SV Westendorp.
Dankzij Geer & Goor ziet SV Westendorp nu een groot  aantal wensen vervuld waarmee de club aantrekkelijker wordt, zowel voor ouderen als voor andere spelers. Zo komt er een beweegtuin met toestellen voor senioren, de kantine is vernieuwd, het sanitair voor de dames is vernieuwd (inclusief verhoogd toilet), er is een nieuwe jeu-de-boulesbaan gekomen en de overkapping is uitgebreid zodat er veel meer bezoekers droog naar wedstrijden kunnen kijken. Daarnaast krijgt de voetbalclub twee nieuwe dug-outs en een elektronisch scorebord. 

Vrijwilligers

Al het materiaal is via sponsors door het televisieprogramma geregeld. De werkzaamheden zijn grotendeels uitgevoerd door de oudere leden van het walking football, ondersteund door andere vrijwilligers uit Westendorp en omgeving waaronder aannemer Ron Menkhorst.

In juni maakten Geer & Goor al een start met de verbouwing. Zo sloopten ze de oude dug out en sloegen ze het verouderde damestoilet aan diggelen. Woensdag en donderdag helpen ze met de laatste werkzaamheden. Zo zal het duo onder meer een nieuwe dug out in elkaar zetten. Donderdag om 16.00 uur wordt alles feestelijk opgeleverd, compleet met de plaatselijke fanfare erbij.

Volledig scherm
De dug out die Geer & Goor in elkaar gaan zetten bij SV Westendorp. © DG
Volledig scherm
De stacaravan van Geer & Goor Stevig Gebouwd staat al klaar op het parkeerterrein van SV Westendorp. © DG

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek