Boeren bij het provinciehuis van Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
Boeren bij het provinciehuis van Gelderland. © ANP

Gelderland baalt van ‘wildwest-politiek’ Brabant: ‘Ze laten anderen met de rommel zitten’

ARNHEM - Gelderland baalt van de 'wildwest-politiek’ van Brabant. Die provincie kocht elders in Nederland stikstofrechten van boeren op om daarmee bedrijvenpark Moerdijk mogelijk te maken. Negen politieke fracties in Gelderland vinden dat kwalijk. 

17 reacties

 • Uut Boxminder

  2 jaar geleden
  @Senors, eens. Draait puur om efficiëntie. En het verschil tussen consument (goedkoop voedsel) en de burger (wat hij/zij willen qua eisen, duurzaamheid etc.). Dat gaat niet samen in combinatie met de oneerlijke margeverdeling binnen de keten.
 • Senors

  2 jaar geleden
  Behoud het landschapskarakter, óók bij de niet te stoppen schaalvergroting. De eerste levensbehoeften houd je echter alléén betaalbaar bij schaalvergroting.
 • Theo42

  2 jaar geleden
  Het grootste deel wordt geëxporteerd, dus het gaat gewoon om de centen.
 • Theo42

  2 jaar geleden
  In een normaal jaar bijv. 2018 stierven er 153.000 mensen, vanwege hun leeftijd, ziekte of ongeval. Dat zijn er 419 per dag. Nu zijn dat er 100 meer. Een deel daarvan heeft ook een onderliggende ziekte en had waarschijnlijk dit jaar nog dood gegaan. De Corona is een gevaarlijke besmettelijke ziekte waar wij niet op zitten te wachten. De gevolgen zijn economisch ook zeer slecht voor gezonde en zieke mensen. Voor mij ligt dat erge van 100 extra overleden mensen veel breder: de Corona is een ramp voor de hele wereld en niet alleen Den Haag. Ps. Deze Theo is van 1942.
 • theo

  2 jaar geleden
  Mensen laten we ons eerst is druk maken om andere zaken dan stikstof en andere troep daarna mag je van mij heel Den Haag afbreken er gaan hier gemiddeld elke dag meer dan honderd mensen dood dat is pas erg

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek