Volledig scherm
Het perceel van Kees Koolen aan de Polweg in Wichmond. © De Gelderlander

Gemeente moet lijmpoging Koolen en omwonenden initiëren

HENGELO - Er komt wellicht nog een lijmpoging tussen Kees Koolen en omwonenden van zijn perceel aan de Polweg in Wichmond. Raadsleden van de gemeente Bronckhorst zijn de onduidelijkheid over de mogelijke komst van een melkveehouderij zat en hopen snel op een 'structurele oplossing'. Het college moet de partijen weer aan tafel krijgen.

Overigens was het sowieso al de bedoeling dat de adviseurs van Koolen en de omwonenden in gesprek zouden gaan. Enkele bewoners van de Polweg willen het perceel van Koolen namelijk overnemen zodat er geen grote stal gebouwd gaat worden. De adviseur van Koolen gaf al eerder aan dat het slechts 'verkennende gesprekken' zijn. Burgemeester en wethouders gaan erop aandringen dat er een overleg moet komen tussen meerdere partijen. Ook de provincie Gelderland en Natuurmonumenten zouden mogen aanschuiven.

Bestemmingsplan

Ondernemer Koolen wil aan de Polweg een melkveebedrijf met 388 runderen realiseren. Omwonenden zijn bang dat het niet bij 388 stuks blijft. Woensdagavond werd, na een voortraject van 2,5 jaar, op het gemeentehuis in Hengelo een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied vastgesteld. Ook werd er gesproken over de 'kwestie Koolen', zonder dat de aanwezige tegenstanders van de plannen veel wijzer werden. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek