Volledig scherm
Nieuwe 'antisluipverkeer'-maatregel aan Achterste Russchemorsdijk: donderdag geplaatste markeringsborden op de stroken naast de rijbaan veranderen de weg in een slalomparcours op het moment dat verkeer van twee kanten elkaar moet passeren. © Peter Zandee

Gemeente pakt slalom 'sluipen' tussen Neede en Rietmolen aan

RIETMOLEN/NEEDE - De gemeente Berkelland heeft donderdag een nieuwe maatregel ingevoerd om sluipverkeer tussen Neede en Rietmolen en vice versa te ontmoedigen. Langs de Achterste Russchemorsdijk zijn tientallen markeringsborden geplaatst op de klinkerstroken links en rechts van de rijbaan.

In de praktijk veranderen de markeringsborden de rechte weg in een slalomparcours zodra sprake is van verkeer van twee kanten. Personenauto's en busjes moeten elkaar ruimte gunnen. Voor grotere voertuigen is in praktijk te weinig ruimte, maar op de weg geldt dan ook al langer een verbod voor vrachtverkeer. Slechts de plaatselijke houthandel Assink is voor vrachtverkeer toegankelijk.

Reconstructie

De maatregel moet 'sluipers' het leven zuur maken. De N315 (Haaksbergseweg) is tussen Neede en Rietmolen voor een half jaar afgesloten vanwege reconstructiewerkzaamheden. Slechts hulpdiensten en streekbussen blijven van de weg gebruikmaken. Officieel geldt de N823 (Needseweg/Eibergseweg) als doorgaande omleidingsroute, maar omdat dat enkele kilometers 'om' is, wordt de omgeving van Rietmolen geteisterd door automobilisten die een kortere weg weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek