Tom Reijers op de plek waar hij heel graag zijn droomhuis wil laten bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Reijers op de plek waar hij heel graag zijn droomhuis wil laten bouwen. © theo kock persfotografie

Gemeente voor de rechter na afslaan van hoogste bod op kavel? ‘Verdient niet de schoonheidsprijs, maar kan’

ZEDDAM/ DIDAM - Een gemeente, in dit geval Montferland, die een van haar bouwkavels aan iemand gunt die niet het hoogste bod heeft gedaan. ,,Dat is niet gebruikelijk en verdient niet de schoonheidsprijs", oordeelt Peter Boelhouwer, hoogleraar Housing Systems aan de TU in Delft, ,,maar de gemeente kan dit doen.” Daar is de hoogste bieder het echter niet mee eens.

3 reacties

 • Gert Stinissen

  2 maanden geleden
  Joris Driepinter ik ben het helemaal met u eens maar er is altijd een maar bij de gemeente Montferland, er zitten daar een paar mensen die niet vies zijn van vriendjespolitiek e/o slecht bestuur.
 • frank jansen

  2 maanden geleden
  Waar staat dat Joris? En hebben andere kandidaten ook de mogelijkheid gehad in te spreken? En sinds wanneer heeft het controlerend orgaan (de Raad) bevoegdheid kavels ui te delen? Serieus en eerlijk zei jij?
 • Joris Driepinter

  2 maanden geleden
  Er staat helemaal nergens dat de gemeente de grond moet aanbieden aan de hoogste bieder, de gemeente moet kijken naar waar ze een zo goed mogelijke vergoeding voor de grond krijgen en daarbij eerlijk te werk gaan. Als er serieuze redenen zijn waarom de gemeente met minder geld genoegen neemt en het is een eerlijke keuze, dan is dat prima. Het gaat eerder om de 'beste prijs voor de beste kwaliteit'.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek