Gerard Greven heeft een boek geschreven over zijn vader die tijdens WOII dwangarbeider was in Duitsland. Het boek is gebaseerd op 66 brieven van zijn vader aan zijn geliefde.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Greven heeft een boek geschreven over zijn vader die tijdens WOII dwangarbeider was in Duitsland. Het boek is gebaseerd op 66 brieven van zijn vader aan zijn geliefde. © theo kock persfotografie

Gerard (69) schreef een boek over zijn vader die dwangarbeider was in Duitsland: ‘Hij werd gedwongen lijken op te ruimen’

VORDEN/DUIVEN - Gerard Greven was vanaf april 1943 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog dwangarbeider op een boerderij in Duitsland. De toen 27-jarige Duivenaar schreef gedurende deze periode tientallen brieven aan zijn geliefde Truus. Deze week, 78 jaar later, publiceert zoon Gerard jr. het boek 66 Brieven uit Lünen, de plek waaraan zijn vader traumatische, maar ook mooie herinneringen had.

1 reactie

  • H.J. Van Duivenbooden

    1 maand geleden
    Mijn vader heeft ook als dwangarbeider moeten werken in een vliegtuig fabriek in Duitsland. Hij had niet veel te eten, en was de rest van zijn beschadigd. Maar hij had karakter en nam het de Duitse bevolking niet kwalijk.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek