Glasvezel op basisscholen bij Aalten en Oost Gelre bij voldoende animo

AALTEN - Zeven basisscholen in de kleine kernen van het buitengebied van Aalten en Oost Gelre kunnen ook een aansluiting op het glasvezelnetwerk van CIF krijgen. Dat gebeurt alleen als op maandag 23 oktober duidelijk is dat minimaal 60 procent van de inwoners voor een aansluiting heeft getekend.

Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Het aanbod aan de scholen staat haaks op het uitgangspunt van CIF om geen glasvezel aan te sluiten op adressen waar al een gewone coax-aansluiting is. Woordvoerder Marieke Seinen van Glasvezel Buitenaf, de naam waaronder het netwerk wordt verkocht, laat weten dat voor de basisscholen een uitzondering wordt gemaakt.

Bij Glasvezel Buitenaf hebben zich zeven scholen gemeld. In Aalten gaat het om de christelijke basisscholen Höve (De Heurne), ‘t Warmelinck (IJzerlo), de Klimop (Lintelo), ’t Möllenveld (Haart) en Barlo, in Oost Gelre de Sint Jozefschool in Zieuwent en de Sint Theresiaschool in Mariënvelde.

Uitzondering

,,Glasvezel Buitenaf legt in principe het glasvezelnetwerk niet aan bij adressen waar al een coax-aansluiting is. Maar we snappen heel goed dat er soms situaties zijn waar we een uitzondering kunnen maken’’, aldus Seinen van Glasvezel Buitenaf.

Het bedrijf kijkt met de aanleg van glasvezel juist naar die adressen in het buitengebied die ook geen coax-aansluiting hebben. ,,We richten ons op de mensen die het het hardst nodig hebben.”

Dat er nu voor de scholen een uitzondering wordt gemaakt gebeurt vanuit maatschappelijk oogpunt, zegt de woordvoerder. ,,Daarom hebben wij gezegd: als wij minimaal 60 procent aanmeldingen krijgen, zorgen wij dat die zeven scholen ook een aansluiting krijgen.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek