Volledig scherm
Satellietbeeld van Dinxperlo-Suderwick met rechtsonder de Evangelischer Friedhof Suderwick. © Google Maps

Grafdelver Suderwick stuit op skelet van onbekende

SUDERWICK-DINXPERLO Een grafdelver heeft op een begraafplaats in Suderwick een deels in plastic verpakt skelet gevonden. Het universiteitsziekenhuis in Münster onderzoekt of de botten van iemand zijn die al decennia wordt vermist.

De botten waren nog geen halve meter diep begraven. Een deel van het skelet was in plastic verpakt, het restant zat daar weer onder. De menselijke resten werden een week geleden gevonden op een begraafplaats aan het Hahnenpatt in Suderwick, enkele honderden meters van de grens met Nederland in Suderwick.

Nieuw graf

De grafdelver wilde op die plek van de begraafplaats een nieuw graf graven. Na zijn vondst waarschuwde hij meteen de politie. De delen van het menselijke skelet zijn voor onderzoek naar het universiteitsziekenhuis in Munster gebracht. Daar werden geen sporen van geweld vastgesteld. 

Volgens de Duitse politie gaat het in ieder geval niet om een zestien jaar geleden verdwenen inwoner van Suderwick. De menselijke resten zijn namelijk van een ouder iemand en zijn ook langer geleden begraven.

Buiten bebouwde kom

Uit het onderzoek van de politie is ook gebleken dat de plek waar het skelet is gevonden al ruim dertig jaar niet is gebruikt. De begraafplaats ligt buiten de bebouwde kom aan de oostkant van Suderwick en is in de jaren zestig van de vorige eeuw opnieuw ingericht.

De Duitse politie gaat er niet van uit dat er sprake is van een geweldsmisdrijf. Er wordt nog wel geprobeerd dna uit de skeletdelen te halen. Als dat lukt kan dat nog met het dna van de vermiste man worden vergeleken. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek