Volledig scherm
De gedecoreerden van Winterswijk op een rij. © Rudi Verhagen

Grootste lintjesregen in Winterswijk

WINTERSWIJK - De meeste lintjes in de Achterhoek zijn deze donderdagochtend uitgedeeld door burgemeester Joris Bengevoort in Winterswijk. Hij mocht twee nieuwe ridders verwelkomen en 9 Leden in de Orde van Oranje-Nassau. 

Botanicus Fred Bos is geridderd omdat hij zich al sinds 1975 bestuurlijk inzet voor de Natuurhistorische Vereniging Oost-Achterhoek, maar hij is vooral bekend als redder van de roggelelie. Sixtina Harris uit Borken zet zich als Duitse al jaren in voor contacten tussen Nederlandse en Duitse jongeren. Ze pleit voor tolerantie en vrede op tal van manieren.

Nel van 't Zand zet zich al meer dan twintig jaar in voor de belangen van ouderen in Winterswijk, onder andere via de ANBO. Siny Pampiermole was 37 jaar actief voor Slachtofferhulp en inmiddels ook al weer jaren voor Het Museum. Truus Baak kan terugzien op een jarenlange inzet als vrijwilligster bij Marga Klompé en de Unie van Vrouwelijke Vrijwilligsters.

Vosseveld

Bennie Wolterinck was vorig jaar vrijwilliger van het jaar vanwege zijn vele werkzaamheden voor de voetbalvereniging Vosseveld. Jannie Abbink was jaren actief bij de kerk, Kinderhulp, Harmonie St Jan Meddo en de Zonnebloem. Tienke Brouwer is vooral bekend vanwege haar werk voor het Winterswijks Actie comité Roemenië en de Pentru Voi Foundation in Roemenië voor mensen met een verstandelijke beperking.

Avondwake

Wilhelmien Wolters is sinds 1990 vrijwilliger bij geloofsgemeenschap H. Jacobus: avondwakewerkgroep, uitvaartgroep, secretariaat, koffiegroep en nog veel meer. Jan Korthout houdt van zingen, blijkens zijn jarenlange inzet voor het plaatselijke RK Herenkoor. Die liefde deelt hij met een andere decorandus, namelijk Bert de Maar. Hij zet zich sinds 1964 in voor tal van koren en bij de Winterswijkse Zangersbond. Ook heeft De Maar geholpen bij de opvang en begeleiding van asielzoekers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek