Op de plek van het ongeluk op de Slingerparallel waren bloemen gelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de plek van het ongeluk op de Slingerparallel waren bloemen gelegd. © DG

Grote zorg rijschoolhouders over levensgevaarlijke kruising Slingerparallel waar scholier verongelukte: ‘Eigenlijk horen hier verkeerslichten of een rotonde’

ETTEN - Zeventig rijschoolhouders verenigd in Kring Doetinchem spreken hun grote zorg uit over de kruising op de Slingerparallel bij Etten waar 1 oktober 2021 een 14-jarige scholier verongelukte. ,,Levensgevaarlijk”, zegt Mark Bouwman, instructeur van rijschool Berendsen in Silvolde. 

8 reacties

 • Gerard Wissink

  4 maanden geleden
  Verkeersveiligheidsonderzoek? Alwéér? Niet nodig. Ruim 20 jaar ben ik op dit punt als fietser overgestoken. De Waalseweg links achter je leidt de aandacht (als fietser) van de Slingerparallel af. Oplossingen? Tsja, vaak bedacht door mensen die zelf met de auto naar het werk rijden. Het oversteken bij Mc Donald's achterlangs is eenzelfde situatie. Wat dáár 's morgens allemaal nét goed gaat. Als de gemeente/provincie de buidel moet trekken wordt het al gauw een moeilijk verhaal.
 • Frans Appel

  4 maanden geleden
  Fietsverlichting, hand uitsteken. Niet op je mobiel kijken. Ziedaar al drie verbeterpunten. Direct uitvoerbaar, kosten nul.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @ Piet Pukkelkont neemt de plaatselijke politiek überhaupt wel iemand serieus die de zoveelste burger is die zijn zorg uit? Nee en dat merk je bij alles wat er in de Liemers en Achterhoek gebeurt. Burgers zijn niet belangrijk en worden gewoon genegeerd en zogauw die lieden op het pluche zitten is het voorbij met de solidariteit van de politiek. het vertrouwen in hen is dus ook nul, nul.
 • Piet Pukkelkont

  4 maanden geleden
  Nou is dit ellendige verkeerspunt al zo vaak in het nieuws geweest, neemt de plaatselijke politiek überhaupt wel iemand serieus die de zoveelste burger is die zijn zorg uit?
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  nou daar is wel wat voor te zeggen marjan hutten.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek