Handjes schudden voordat de strijd losbarst

HENGELO - Politici in verschillende partij-jassen die saamhorig posters op verkiezingsborden plakken. In de gemeente Bronckhorst openden ze op deze manier de verkiezingscampagne.

Op de klanken van de door de VVD geregelde muziek  - inclusief de hit Links Rechts van Snollebollekes - worden in een schuur van de gemeentewerf 42 borden volgeplakt met partijposters van zeven partijen. Dit voordat de borden worden verdeeld over de dorpen en buurtschappen. Van een plakoorlog is geen sprake: voor het plakken zijn duidelijke regels opgesteld. De sfeer onder de politici is nu nog gemoedelijk. 

Inhoud

„We zijn hard op inhoud, maar zacht op relatie”, omschrijft CDA-lijsttrekker Wilko Pelgrom. „Zo hoort het ook. Er zijn veel onderwerpen waarbij we politiek gezien ver uit elkaar liggen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Maar debatten zullen altijd gevoerd worden op basis van inhoud tegen inhoud.”

Voetbalwedstrijd

Met de gemeenteraadsverkiezingen over ruim een maand is deze activiteit ook ‘het handenschudden voor een voetbalwedstrijd’, zoals raadslid Ulrike ter Braak van GroenLinks het beschrijft. „Dit was een prima aftrap om samen te doen, maar hierna is het ieder voor zich. Dan komen de hot issues aan bod en barst de strijd los. En dat moet geen makke strijd worden.”

Volledig scherm
Raadslid Yoeri Klein Braskamp (tweede van rechts) van Gemeentebelangen Bronckhorst. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek