Héél fris het nieuwe jaar in

BREDEVOORT - De Slingeplas bij Bredevoort was op Nieuwjaarsdag het decor van de traditionele Nieuwjaarsduik. Tientallen durfals, waaronder veel jongeren, doken om vier uur 's middags het water in. Door het  milde weer was de duik minder koud dan in andere jaren.

Het startschot werd gegeven door een man met een midwinterhoorn. Enkele deelnemers hadden aan één duik niet genoeg en gingen voor een tweede keer het water in. 

Bredevoort is één van de oudste Nieuwjaarsduiken van de Achterhoek. Ook bij Wijndomein Besselinkschans in Lichtenvoorde, in de Hambroekplas in Borculo, de Breuly in Zevenaar en het Baggergat in Didam gingen mensen het water in. Het fenomeen Nieuwjaarsduik komt uit Canada, waar in 1920 voor het eerst werd gedoken. De eerste Nederlandse duik  was in 1965 in Scheveningen. 

Volledig scherm
De nieuwjaarsduik in Bredevoort. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek