PREMIUM
Herman (51) is na zijn opa en vader de baas van ‘De Meut’: ‘Of de vierde generatie ons opvolgt? Wie weet’
vrogger en nowBRONKHORST - De Meut heet de horecagelegenheid al jarenlang in de volksmond. En dat is niet zo verwonderlijk. Restaurant Het Wapen van Bronkhorst is al drie generaties in handen van een Meutstege.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
nieuws gemist?
Koeienstal Millingen als drugslab • Zoeken naar tank met slappe loop • Verdrietig nieuws van PSV
Geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Wij hebben de oplossing. De Gelderlander zet elke dag de belangrijkste berichten op een rij. Dit is een selectie van het nieuws van donderdag 2 februari. -
PREMIUM
Af en toe een roos voor de Daimler van Diana: waarom Joke de bijlage uit 1997 altijd bewaarde
De Gelderlander bestaat 175 jaar in 2023. Veel lezers bewaren speciale kranten, bleek uit een oproep van onze redactie. Iedere week lichten we zo’n speciaal exemplaar uit. Dit keer: prinses Diana kwam om het leven en de tabloids kopten met ‘dood’ in kapitalen. Maar Joke Visser (78) uit Doetinchem herinnert zich vooral de bloemen. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
PREMIUM9
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.
-
PREMIUM
Ondernemers in Rekken redden laatste horeca in het dorp: Kerkemeijer was meer dan een café, ook voor brood en de kapper moest je daar zijn
REKKEN - Geen café meer in het dorp, ze moesten er in Rekken niet aan denken. Dus toen de huidige eigenaresse aangaf dat ze er in de nabije toekomst mee wil stoppen, werden de plannen gesmeed. Uiteindelijk sloegen tien ondernemers de handen ineen en dat resulteerde in de Stichting Behoud Café Kerkemeijer. -
-
-
PREMIUM
De bruine kroeg: zeldzamer, maar ‘met de juiste finetuning’ blijft-ie bestaan: ‘Bij mij is er echt een huiskamergevoel’
Het aantal cafés daalt en de verdwijnende cafés zijn veelal de bruine kroegen. De kroeg wordt steeds vaker een koffiebar of hippe tent met smoothies op de kaart. Toch zijn er in onze regio voorbeelden van bruine kroegen die tegen de trend in juist volop toekomstmuziek ademen. ,,Met de juiste finetuning kun je in deze tijd nog heel goed bruin zijn.’’ -
CBR naar rechter om ex-rijschoolhouder te stoppen met achtervolgen lesauto’s
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) stapt naar de rechter om de ex-rijschoolhouder Henrie Kamps te verbieden om nog langer examenkandidaten te achtervolgen. De zaak dienst eind deze maand in kort geding.
In samenwerking met indebuurt Doetinchem
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer