De windmolens bij Angerlo domineren het boerenlandschap.
Volledig scherm
PREMIUM
De windmolens bij Angerlo domineren het boerenlandschap. © Theo Kock

Het kan nóg langer duren dan 2024 voor een ‘ja’ tegen windmolens in Bronckhorst

HENGELO/ ELDRIK - Het duurt minimaal twee jaar voor er weer windmolenplannen op tafel komen in Bronckhorst. Wat is het gevolg en gevoel bij dit uitstel?

3 reacties

 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  “Zoekgebied” lees ik, terwijl in de openbare digitale gemeenteraadsvergadering gesproken is van “Onderzoeksgebied”. Dat is wel even iets anders. Het staat helemaal niet vast dat het onderzoeksgebied ook de plek wordt van deze windturbines. Bovendien werd in de vergadering expliciet gesteld, dat er eerst zou worden gekeken naar de uitkomsten van het landelijk onderzoek, naar neveneffecten van windenergie.
 • Johan Jansen

  3 maanden geleden
  ik denk, dat die dingen er helemaal niet gaan komen. tegen die tijd is dit plan al lang achterhaald en staan er molens genoeg in de Noordzee.
 • Coen Heveling

  3 maanden geleden
  De Europese regelgeving waar Nederland zich aan dient te houden, of Den Haag wil of niet, komt in begrijpbare taal neer op een afstandsregel van circa tien maal de ashoogte van een windturbine tot de dichtstbij staande woning. Denk aan ongeveer anderhalve kilometer. Dat is nu circa 390 meter. Zeg maar dag tegen windturbines in de Achterhoek. Te dicht bebouwd.Hoogstwaarschijnlijk moeten bestaande turbines die niet aan de EU regels voldoen op termijn worden afgebroken.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek