Volledig scherm
Voormalig Bistro Ben wordt bij Gringo's getrokken. © DG

Horecazaak Gringo's breidt verder uit met Bistro Ben

DOETINCHEM - Horecazaak Gringo's in de Grutstraat in Doetinchem breidt verder uit. De eigenaren Henk-Jan Kuiper en Luc Schatorje hebben het belendende pand, waarin voorheen Bistro Ben zat, gekocht. 

Hier komt restaurant Makamba, dat net als Gringo's Caraïbische en Latijns-Amerikaanse invloeden zal hebben.  ,,We hopen na een verbouwing eind dit jaar open te kunnen'', zegt Kuiper. ,,Het restaurant, dat een eigen keuken en eigen toilet krijgt, zal qua karakter passen bij Gringo's.''

Mexicaans restaurant Gringo's bestaat sinds halverwege de jaren negentig. Onder Kuiper breidde de zaak zich in het vorige decennium uit met de voormalige garage van Borghuis (waar het Australische restaurant Down Under aanvankelijk zat). Gringo's geldt als een van de populairste restaurants in het centrum van Doetinchem. 

Pincho's

Vorig jaar april werd het deel - op de hoek van de Capellestraat waar Gringo's ooit begon - van het restaurant afgehaald en omgebouwd tot een café onder de naam Pincho's. 

Nu komt daar aan de andere zijde Makamba bij. Tussen het huidige Gringo's en het pand dat erbij wordt getrokken, zal in de muur een opening worden gemaakt. 

Bistro Ben sloot in augustus 2017. Een maand later werd het faillissement van de zaak uitgesproken. Sindsdien staat het pand leeg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek