Sfeerbeeld van het laatstgehouden Arrow Rock-festival in Nijmegen. Foto: Rob Jaspers/De Gelderlander
Volledig scherm
Sfeerbeeld van het laatstgehouden Arrow Rock-festival in Nijmegen. Foto: Rob Jaspers/De Gelderlander

Huntenpop wil Arrow Rock-festival

ULFT/ SILVOLDE - Het Arrow Rock-festival maakt mogelijk een nieuwe start op de editie van Huntenpop in 2012. Dat wordt bevestigd door Walter Hendrixen namens Huntenpop en Gabi Bruins, die de rechten van Arrow Rock behartigt. Bruins: "De onderhandelingen zijn gaande om het festival op de zondag na Huntenpop te houden."

Arrow Rock was een succesvol popfestival waarop oude rockbands, die furore maakten in de jaren zestig en zeventig, optraden. Het festival werd van 2003 tot en met 2006 op De Schans in Lievelde gehouden en trok in 2006, toen het festival werd afgesloten door Roger Waters, 50.000 bezoekers. Daarna verhuisde het festival naar Biddinghuizen en Nijmgen. Na 2009 is het niet meer gehouden.

Huntenpop is interessant voor Arrow Rock omdat de infrastructuur voor het festival aanwezig is. Hendrixen: "Als het doorgaat verhuurt de stichting Huntenpop het terrein op zondag aan Arrow Classic Rock. De enige voorwaarde wat ons betreft is dat de programma's elkaar niet bijten."

Even was er sprake van dat de editie van Huntenpop 2011 (met onder meer Anouk) al gebruikt zou worden voor een versie in de geest van Arrow Rock. Lust for Live, opgezet door organisator Harm Klomps, zou naar Huntenpop gaan nadat eerder een festival op De Schans in Lievelde was afgevallen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek