Volledig scherm
Richèl Hogenkamp (rechts) met de IJsselring die ze heeft ontvangen van Karena Rothuis (eigenaresse van juwelier De Tijd) en wethouder Peter Drenth. Foto Theo Kock © DE GELDERLANDER

IJsselring voor Richèl Hogenkamp

DOETINCHEM - Tennisspeelster Richèl Hogenkamp uit Doetinchem heeft zaterdag de IJsselring ontvangen. Ze kreeg de onderscheiding voor haar sportprestaties, waaronder drie Nederlandse titels in 2009, 2014 en 2015.

Er worden deze zomer drie IJsselringen uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk maken voor het promoten van Doetinchem als sportstad van het Oosten. Dat gebeurt ter gelegenheid van het feit dat Doetinchem een van de speelsteden is van het EK Vrouwenvoetbal. Hogenkamp kreeg de ring uitgereikt op het podium van de Fanzone aan de IJsselkade, in aanwezigheid van honderden oranjesupporters die in afwachting zijn van de kwartfinale tegen Zweden.

De IJsselring is ontworpen door de Doetinchemse juwelier De Tijd. Op de ring is de loop van de Oude IJssel aangebracht, met op de plek van Doetinchem een briljantje. Eerder kreeg voetbalster Siri Worm een exemplaar uitgereikt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek