Volledig scherm
Inwoners van IJzerlo maakten zaterdag de 1e wandeling langs het ruim 5 kilometer lange Lurvinkpad. © DG

IJzerlo heeft primeur van nieuwe wandelnetwerk in de Achterhoek

IJZERLO - In Aalten zijn zaterdag door Ons Aller Belang IJzerlo 8 nieuwe wandelroutes rond deze buurtschap tegelijk in gebruik genomen. Dit was tevens de openingshandeling voor het gemarkeerde wandelnetwerk van Achterhoek Toerisme: in het komende voorjaar 2015 kan in de regio op ruim 3.000 kilometer paden vanaf 150 startlocaties worden gewandeld.

Enkele jaren geleden al werd met succes een Achterhoeks fietsknooppuntensysteem gepresenteerd. De 1e paal voor het regionaal wandelnetwerk werd geplaatst door Leo Scharenborg, voorzitter van Achterhoek Toerisme en Erik Luiten, wethouder van de gemeente Aalten. Bij het Dorpshuus werd een overzichtskaart onthuld.

1e wandeling
De routes voeren over wegen, paden, maaipaden en erven van particulieren, vaak plekken waar men als wandelaar normaal nooit komt. Ondanks de snijdende wind maakten tientallen inwoners van IJzerlo zaterdagmiddag de 1e wandeling langs het ruim 5 kilometer lange Lurvinkpad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek