'Ik ben sinds mijn pensioen nog nooit zo druk geweest'

Mensen in de AchterhoekDeze zomer geeft De Gelderlander de mensen in de Achterhoek een gezicht. In de rubriek Mensen in de Achterhoek komen de 'gewone Achterhoekers' aan het woord.

,,Al 15 jaar zet ik me als vrijwilliger in voor het theaterfestival BuitenGewoon”, zegt de 65-jarige voorzitter Sieb Engwirda uit Doetinchem. Om er vervolgens aan toe te voegen: ,,En ik ben sinds mijn pensioen nog nooit zo druk geweest.”

Het straattheater vierde afgelopen weekend haar 25ste verjaardag. ,,We mochten flink uitpakken - wat heb ik daar een voorpret aan beleefd zeg.”

Dat gebeurde vooral toen hij een appje binnenkreeg vanuit Spanje met een foto van de rode stof voor één van de gigantische pakken. “Als je dan met een geweldig team hebt bedacht om het rode mannetje dat inmiddels een begrip is in Doetinchem door de stad te laten paraderen als 11 meter lange marionetpop, kan je gewoon zelf ook niet wachten hoe dat gaat uitpakken.’’

Volledig scherm
Sieb Engwierda. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek