Henk ter Voert in gemeenschapshuus Averhof waar op dit moment vanwege de coronavirus geen activiteiten voor ouderen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk ter Voert in gemeenschapshuus Averhof waar op dit moment vanwege de coronavirus geen activiteiten voor ouderen zijn. © theo kock persfotografie

‘Ik heb niemand anders’: eenzaamheid slaat toe nu gemeenschapshuis Beek op slot zit

Beek - Gemeenschapshuis Averhof in Beek is normaliter een warm bad voor ouderen, maar nu zit de deur op slot vanwege de coronacrisis. En dat doet veel pijn bij de leden en vrijwilligers.

,,Ik ben maar weer een beetje aan het rondfietsen. Dat deed ik vroeger ook. Wat moet je anders? Je kunt niks. Ik zit ook maar alleen. Ik heb niemand anders.” Rein Hendricksen (66) heeft de Averhof ‘ontdekt’ nadat hij werd getroffen door een tia. ,,Ik was er iedere week. Ik deed er van alles, zeg maar vrijwilligerswerk. De Averhof is belangrijk voor mij, daar kan ik me tenminste nog een beetje vermaken. Het is zo’n beetje het enige contact dat ik heb en dat mis ik enorm.”

‘Het is een ramp’

400 leden telt de Katholieke Bond van Ouderen in Beek. Normaal gesproken bruisen de ouderen van energie en zijn iedere dag actief op zoek naar warme contacten. 

Het coronavirus legt een wezenlijk deel van het leven van veel leden helemaal plat. Gemeenschapshuis Averhof zit op slot. ,,Het is een ramp'', zegt de 75-jarige voorzitter Henk ter Voert.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek