In Achterhoek duimen omhoog met mondkapje logo De Graafschap, maar bij de super over de grens klinkt: ‘Nicht erlaubt!’

videoSinds afgelopen zondag is Nederland en dus de Achterhoek in de ogen van onze Duitse buren Risikogebiet . Geen wonder: aan gene zijde van de grens is het aantal coronabesmettingen minimaal, hier in Nederland zijn ze torenhoog na het loslaten van de meeste regels op 25 juni en een weekeinde van onbezonnen feesten. 

20 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Anne het betreft hier wettelijke eisen, dat beweert de fabrikant niet. FFP2 beschermt de drager dus wel in grote mate.
 • Anne Hout

  1 jaar geleden
  Mattie Het is mij bekend dat FFP2 verplicht is in DL en ik draag ze daar zelf ook elke week. Feit blijft dat mondkapjes de drager niet beschermen, wat de fabrikant ook over zijn eigen prachtige product mag beweren. Mij gaat het vooral om de vergelijking tussen DL en NL die, op basis van 1 test uitgevoerd in een Arriva-trein in de Achterhoek, zou moeten bewijzen dat iedereen in heel NL in alle OV zich onverantwoordelijk gedraagt en daar amper mondkapjes opheeft. Dat is onzin, geen journalistiek
 • P.I. Staker

  1 jaar geleden
  In een gecontroleerde omgeving bieden FFP2/N95 alleen tijdelijk oppervlakkige bescherming, voor incidenten als dat iemand je gezicht vol niest/hoest of op 20cm afstand in je mond praat. Als ik naar SEM (Scanning Electron Microscope) foto's kijk tonende de oppervlakte van ongebruikte FFP2/N95 maskers, vraag ik me af hoe het een virus van 60-150nm tegenhoudt, laat staan de chirurgische/katoenen. Duitse laboratoria hanteren gemiddeld genomen een lagere Cycle Threshold (ct) waarde, dat is een feit.
 • Bernard Borgstein

  1 jaar geleden
  FFP2 maskers werden in Zwitserland verboden en nu nog steeds sterk afgeraden. Het is precies waarom deskundige infectiepreventie Ellanie de Bruijne van het Amsterdam UMC geen voorstander is van mondkapjes in de strijd tegen het coronavirus. "Bij juist gebruik, de juiste draagduur én de juiste mondkapjes kunnen ze werken. Maar bij verkeerd gebruik vergroot je met een mondkapje juist de kans op besmetting."
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Nou Frank, ik heb nog even de filtratie van het FFP2 masker opgezocht, die is minimaal 94% terwijl de lekkage maximaal 8% is. Als ik minder risico wil zou ik het wel weten.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem