In bevrijd Doetinchem mag gedanst worden

videoDOETINCHEM - Een klein colonne van militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog reed maandagmiddag het centrum van Doetinchem binnen. Voorafgegaan door twee doedelzakspelers trok de stoet van enkele jeeps, een transportvoertuig en een motor richting het Simonsplein.

Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Honderden belangstellenden keken toe en genoten van het optreden van de Starlightsisters. Dit alles was het sluitstuk van het paasweekend waarin leden van Keep them Rolling met hun militaire geallieerde voertuigen door de Achterhoek trokken. 

Het was een zogeheten revival van The Final Push, waarbij Keep them Rolling in 2015 in twee weken tijd van Groesbeek tot aan Groningen de route van de bevrijders aflegde.

Jaarlijks rijden de leden enkele stukken van die route opnieuw. ,,Dat proberen we steeds precies op de data te doen waarop die plekken ook daadwerkelijk bevrijd zijn”, vertelt Edwin Suzenbroek. Hij is lid van de vriendengroep 40-45, die dit evenement namens de stichting Keep them Rolling organiseert.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek