Jorrit en Marit wonen nog bij hun ouders en willen graag samenwonen in een uuthuuske. Foto Theo Kock.
Volledig scherm
PREMIUM
Jorrit en Marit wonen nog bij hun ouders en willen graag samenwonen in een uuthuuske. Foto Theo Kock. © theo kock persfotografie

In de rij voor honderd uuthuuskes; niet alleen jongeren willen een tiny house

GENDRINGEN - Volgens wethouder Ben Hiddinga is haast geboden, want de woningnood is hoog. Zijn gemeente Oude IJsselstreek wil zo snel mogelijk honderd zogenoemde uuthuuskes bouwen. Tijdelijke woningen, met een oppervlakte van zo’n 60 vierkante meter. 

3 reacties

 • Frans Bonnes

  1 maand geleden
  @ J.J Ik ben al op leeftijd en zie zo'n tiny huis voor mij echt wel zitten, Niet voor tijdelijk zoals nu vaak het geval is maar echt voor vast. Ik denk dat er heel veel meer ouderen zo over denken, maar die net als ik niet in aanmerking komen. Als ik een tiny huis voor vast / definitief zonder einddatum zo kunnen krijgen, verhuis ik direct, achterlatend een groot 4 kamer appartement. Nu kan ik daar niet weg van wegen de kosten van een andere woning. Bejaarden woning is bijna twee maal zo duur..
 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  nu de vraag zo groot is ga dan meteen over tot de bouw van normale woningen. die noodwoningen zijn dan niet nodig en bespaard in de kosten.
 • Ankie Bronckhorst

  1 maand geleden
  60 m2 is niet een tiny house, maar meer dan dat. Een algemene definitie van een Tiny House is een compleet woonhuis voor permanente bewoning met een totaal oppervlak van maximaal 50 m2. Veel Tiny Housers vinden dat nog te groot en daarom worden ook formaten van 10 tot 28 m2 genoemd.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek