Pat Williams (links) op de plek waar 28 maart 1945 haar oudere broer Bill Baxendale de dood vond.  Baxendale en vier maten kwamen te liggen in een veldgraf in de tuin van de boerderij van Sewalt, waar de tank strandde. Toni (rechts) en Francis Sewalt - toen 7 en 4 jaar oud - bekommerden zich onder meer om het graf.
Volledig scherm
PREMIUM
Pat Williams (links) op de plek waar 28 maart 1945 haar oudere broer Bill Baxendale de dood vond. Baxendale en vier maten kwamen te liggen in een veldgraf in de tuin van de boerderij van Sewalt, waar de tank strandde. Toni (rechts) en Francis Sewalt - toen 7 en 4 jaar oud - bekommerden zich onder meer om het graf. © Jan Ruland van den Brink

In het Engelse Timperley staat een huis dat 'Megchelen' heet

MEGCHELEN - Ruim 73 jaar na dato bezoekt Pat Williams (87) de plek bij Megchelen waar haar acht jaar oudere broer Bill Baxendale op 28 maart 1945 sneuvelde. De betrokkenheid in het grensdorp ervaart ze als een warm bad.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek