‘In het voetspoor van Heuvel’ uitgeroepen tot Beste boek

ZELHEM - Het boek ‘In het voetspoor van Heuvel’ van de redacteuren Henk Harmsen en Wim van Heugten is zaterdagmiddag bij de start van de Boekenweek Achterhoek en Liemers verkozen tot Beste boek Achterhoek en Liemers 2017. 

Volledig scherm
De cover het winnende boek. © DG

Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Dialectkring Achterhoek en Liemers, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en de Vrienden van de Streektaal Lochem e.u. ,,Dit verrast me zeer’’, reageerde voorzitter René Nijhof van de Studiekring Meester Heuvel blij verrast. Hij nam de prijs in ontvangst. ,,Gelet op het thema natuur had ik verwacht dat een natuurboek de prijs zou winnen.’’

In Zelhem werd ook het boekenweekgeschenk Flonkergood gepresenteerd. Het thema van Flonkergood, de bundelverhalen in de streektaal, is dit jaar ‘Natuur en landschap’. De Boekenweek Achterhoek en Liemers duurt tot 10 maart.

Mede-auteur van het boek Henk Harmsen ontvangt de ereprijs postuum. De voormalig redacteur van De Gelderlander overleed eind januari plotseling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek