Inwoners van Oude IJsselstreek gaan betalen per keer dat ze de grijze container aan de weg zetten of een afvalzak wegbrengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Oude IJsselstreek gaan betalen per keer dat ze de grijze container aan de weg zetten of een afvalzak wegbrengen. © DG

Inwoner Oude IJsselstreek gaat per keer betalen voor restafval

GENDRINGEN - Inwoners van Oude IJsselstreek gaan apart betalen voor het restafval. Voor de grijze container betalen ze nu nog een vast tarief, maar als het aan wethouder Janine Kock ligt dan betaalt de inwoner per keer dat de grijze container aan de weg wordt gezet of voor het storten van afval in een ondergrondse container.

6 reacties

 • jan veenhuizen

  2 maanden geleden
  Hallo janine kok ik heb op jouw gestemd heb ik nu spijt van.hoe kun je containers zo gaan belasten.wat denk je wie de klos http://zijn.de grote huishoudens.die hebben het sowieso al moeilijk en dan nog moeilijker. Bedenk je.
 • Frank Lent

  2 maanden geleden
  Het is niet de rol van gemeentes om de bevolking op te voeden. Men moet zich realiseren dat ze in de afvalinzameling een serviceverlenende rol hebben. Daar betalen we als inwoner immers voor, niet om in een contraproductief afrekensysteem gedrukt te worden.
 • Teun Dreug

  2 maanden geleden
  In Doetinchem moet je sinds enige tijd ook betalen voor je grijze container. Bedacht door een heel wijze wethouder. Met als gevolg veel zwerfaval dat gedumpt wordt in buurtgemeenten, openbare prullenbakken en in andermans grijze container. Of nog erger, in de natuur. Terwijl de deskundigen al lang weten dat het vooraf scheiden van afval complexer en duurder is dan scheiden bij de afvalverwerker. Kortzichtig beleid.
 • C Schaafman

  2 maanden geleden
  @Gerrit Dat is niet 'dom' van de gemeente, maar dom en asociaal van de mensen die dat doen. Grote aso's en egoïsten zijn dat dan vind ik. Die mogen keihard aangepakt worden en zelf helpen bij het opruimen, in eigen tijd, zonder vergoeding uiteraard.
 • Gerrit Ten Dolle

  2 maanden geleden
  Heel erg dom om met zo iets te komen dan kun je erop wachten dat er straks veel meer troep in de bossen komt en hoeveel kost dat om te verwijderen ??

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek