Park de Bronsbergen in Zutphen. Bewoners klagen over overlast van Poolse arbeidskrachten.
Volledig scherm
Park de Bronsbergen in Zutphen. Bewoners klagen over overlast van Poolse arbeidskrachten. © foto archief

Irritatie en overlast door Poolse arbeidsmigranten op Zutphens vakantiepark

ZUTPHEN - Vaste bewoners van Vesting De Bronsbergen zijn de overlast van Poolse arbeidsmigranten op het vakantiepark zat. Partijen gaan om tafel over de botsende situatie.

9 reacties

 • theo

  3 jaar geleden
  Anoniem dat heb ik gedaan 2 jaar lang als dwangarbeiders bij main freight
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Zal hij wellicht best willen doen, maar ik vrees dat hij te duur is. Hij moet dan immers zonder schimmige constructies volgens Nederlandse CAO betaald worden.
 • KNijmegenaar

  3 jaar geleden
  Ik dacht dat dit (voormalige) vakantiepark nog niet eens zo lang geleden onderdeel was van Hogenboom vakantieparken en dat het toch goed voor mekaar was, ondanks dat er toen ook al mensen permanent woonden. Arbeidsmigranten moet je niet permanent wegstoppen op (semi)vakantieparken, deze behoren zoals eigenlijk voor iedereen hier in NL geldt, alle inspanningen te verrichten om op z'n minst enigszins Nederlands te kunnen spreken, een normale cao te krijgen, zich enigszins aan te passen en door te stromen naar normale woningen. Het is wat mij betreft simpel of (enigszins) aanpassen of wegwezen.
 • Ben1

  3 jaar geleden
  Juist, ze zijn hier om werk te verrichten waar wij Nederlanders te beroerd en/of te duur voor zijn maar wel noodzakelijk is om de bedrijven waarvoor ze werken draaiende te houden.
 • F Berns

  3 jaar geleden
  Ze doen in vele gevallen het zelfde werk als een Nederlander. En werken niets harder dan wij. Alleen maken ze meer uren zodat het lijkt of ze harder werken. Maak het zelf mee dus weet hoe ze werken. Gaat alleen om het geld. Waar ze daar de mooiste huizen van zetten. Die wij hier niet kunnen zetten. Heb geen medelijden met ze. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek