Jan filmt wolf binnen bebouwde kom Haaksbergen: ‘Een unieke ervaring’

HAAKSBERGEN - Enschedeër Jan Elfring keek even vreemd op toen hij woensdagmorgen op weg was naar Haaksbergen. Pal tegenover een rij huizen aan de Enschedesestraat zag hij iets lopen in de wei. „Ik had het meteen door. Dit is een wolf.”

 1. Stikstofkemphanen Caroline van der Plas en dé ‘cijfertjesman’ tegenover elkaar: ‘Heel Nederland is ontevreden’
  PREMIUM
  5

  Stikstof­kemp­ha­nen Caroline van der Plas en dé ‘cijfer­tjes­man’ tegenover elkaar: ‘Heel Nederland is ontevreden’

  De tegenstellingen tussen de twee hoofdrolspelers in de stikstofdiscussie zijn helder: emotie versus harde cijfers. Ratio tegenover de maatschappelijke onrust. In dit interview staan ze tegenover elkaar. Caroline van der Plas uit Deventer, de fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) in de Tweede Kamer, en Cor Pierik uit Genemuiden, al 32 jaar de man van de harde cijfers uit de landbouw.
 2. 72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvelde die afval dumpte op A18 bij boerenactie
  PREMIUM
  Teruglezen
  10

  72 uur werkstraf voor man (42) uit Mariënvel­de die afval dumpte op A18 bij boerenac­tie

  MARIENVELDE - De 42-jarige verdachte uit Mariënvelde, die op heterdaad betrapt werd tijdens het dumpen van afval bij het boerenprotest op 28 juli bij Westendorp, moet van de ‘snelrechter’ in Arnhem 72 uur werkstraf uitvoeren. De verdachte heeft bekend en betuigt spijt. De rechtbank legt hem ook een voorwaardelijke celstraf op van een week, als hij weer de fout in gaat in zijn proeftijd van een jaar. Ook moet de man de kosten voor het opruimen betalen aan Rijkswaterstaat, een bedrag van 3600 euro.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek